Religió per a 1r

Mira el següent vídeo o bé llegeix-lo tot sol o amb l’ajuda d’un gran. A continuació, dibuixa’t a un full amb els teus amics fent les paus.

Fes una fotografia de la teva feina i envia-se-la al correu que en Miquel ha deixat en l’apartat de religió o carta del mestre de religió. O bé, escriu-li un missatge.

AIXÒ DIUEN QUE ERA UNA FAMÍLIA QUE TENIA MOLTES NECESSITATS. LA MARE VA ENVIAR EL SEU FILL, QUE ERA MOLT MENUT, A PASTURAR SIS CABRETES QUE TENIEN. EL XIQUET TENIA UN PROBLEMA: SOLIA DIR MOLTES MENTIDES. EL PASTORET ES VA ADAPTAR MOLT BÉ A LA SEUA FAENA, PERÒ S’AVORRIA MOLT. AIXÍ QUE, PER TORBAR-SE, VA PENSAR QUE PODRIA PASSAR-S’HO BÉ ENGANYANT LA GENT I DIR-LOS QUE VENIA EL LLOP. AIXÍ QUE VA COMENÇAR A CRIDAR:
– QUE VE EL LLOP, QUE VE EL LLOP!!
LA GENT DEL POBLE, QUE ERA MOLT SOLIDÀRIA, VA ACUDIR CORRENTS A AJUDAR-LO AMB BRANQUES, FORQUES, ESCOPETES I TOT EL QUE PODIEN AGAFAR. PERÒ QUAN VAN ARRIBAR VAN VORE QUE EL LLOP NO HI ERA. EL PASTORET ES REIA DIVERTIT PER SOTA EL NAS.
A L’ENDEMÀ VA FER EL MATEIX I ELS VEÏNS VAN TORNAR A ANAR I VAN VORE QUE ERA UN ALTRE AVÍS FALS.
PERÒ EL TERCER DIA EL LLOP VA APARÈIXER DE VERITAT I EL PASTORET VA CRIDAR:
– QUE VE EL LLOP, QUE VE EL LLOP!!
PERÒ LA GENT DEL POBLE, EN ESCOLTAR EL CRITS DEL PASTORET, VAN PENSAR QUE TORNAVA A INTENTAR ENGANYAR-LOS I NO VAN ACUDIR. AIXÍ ÉS QUE EL LLOP ES VA MENJAR TOTES LES CABRETES MENYS UNA, QUE ES VA AMAGAR EN LA SOCA D’UN GARROFER. EL XIQUET LA VA AGAFAR I ESBALAÏT SE’N VA ANAR PLORANT A BUSCAR SA MARE. QUAN LA MARE ES VA ASSABENTAR DEL QUE HAVIA FET EL XIQUET LI VA DIR:
– A VORE SI AIXÒ ET SERVEIX D’ESCARMENT PER A SEMPRE. AIXÒ ET PASSA PER DIR MENTIDES.
EL XIQUET PENEDIT LI VA DIR A SA MARE:
– NO HO TORNARÉ A FER, MARE. ET PROMET QUE MAI DE LA VIDA DIRÉ UNA MENTIDA MÉS.
I AIXÍ VA SER. DES D’ALESHORES EL PASTORET MENTIDER ES VA CONVERTIR EN UN PASTORET HONRAT QUE, A POC A POC, VA ANAR DEMANANT PERDÓ A TOT EL POBLE. 

I CONTE CONTAT, CONTE ACABAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>