PROPOSTA DE TASQUES DE CONFINAMENT TERCER TRIMESTRE

Bon dia Equip!

Ja estem arribant a final de curs !!

 Aquest  temps escolar  ha estat molt diferent al que haguéssim volgut …però a vegades la vida ens obliga ha adaptar-nos , dia a dia, al que ens toca viure. He de dir que me he sentint molt acompanyada per tots vosaltres i les vostres famílies durant tot el confinament ,  i vos estic molt agraïda per la vostra implicació i seguiment amb les activitats que vos he suggerit i amb el gran esforç  per part de tota la família, que he anat rebent durant aquetes setmanes .

Gràcies , gràcies i gràcies.

Què vos pareix si avui practiquem un poc els traços?

Document amb les imatges

Numeració i alguna cosa més

Amb aquestes activitats treballam i reforçam moltes coses, com per exemple la coordinació ull-mà, la direccionalitat, la lateralitat, la psicomotricitat fina…

Motricitat fina

Què vos pareix si practiquem un poc els traços?

Amb aquestes activitats treballem i reforcem moltes coses, com per exemple la coordinació ull-mà, la direccionalitat, la lateralitat, la psicomotricitat fina…

 

SEGUEIX EL TRAÇ: (Amb pinces)

-Per realitzar aquesta activitat necessitem folis on realitzarem diversos tipus de traços(Ziga-zaga, espiral, corb …). Els i les petits hauran de omplir-lo amb botons / pompons / gomets / llenties, cada família amb el contingut del vostre casa.

 

SIGUE EL TRAZO:

 (Con pinzas)

Para realizar esta actividad necesitamos folios donde realizaremos varios tipos de trazos(zig-zag, espiral, curvo…). L@s peques tendrán que rellenarlo con botones/pompones/gomets/lentejas cada familia con lo que tenga en casa.

 

-Primer decidirem amb els i petits que forma volen cosir. La dibuixarem en un cartró / cartolina i li farem els forats. Amb llana o cintes de colors els i petits tindran d’anar cosint la seva forma. Podeu embolicar de zel o posar un tros de palleta a la part que fa de “agulla” perquè es quedi dur i els sigui més fàcil poder passar-la.

COSTURER@S EN ACCIÓN:

Primero decidiremos con l@s peques  que forma quieren coser.             

             

 La dibujaremos en un cartón/cartulina y  le haremos los agujeros. Con lana o cintas de colores l@s peques tendrán que ir cosiendo su forma. Podéis envolver de celo o poner un trozo de pajita a la parte que hace de “aguja” para que se quede duro y les sea más fácil poder pasarla.

 

 

 

Activitats de plàstica

Aquestes son algunes idees de plàstica que podeu fer amb els vostre fill-es amb material que podeu trovar per casa.

 

 

 

 

Logica-matemàtiques

APRENEM A CONTAR

Per seguir  treballant  el comptatge.

Idees:

– Contar quantes peces hi ha d’alguna cosa que tingueu a casa (pedres, bolles, pinces, macarrons, cigrons…)

– Fer diferents munts amb objectes i que ells diguin quants hi ha a cada un.

– Escriure a diferents papers diferents números, i que ells hagin de posar damunt cada paper el nombre correcte d’alguna cosa que tingueu a casa (pedres, bolles, pinces, macarrons, cigrons…)

– Treballar el numero de davant i de darrera. Fer una línia a un paper i escriure els números. Demanar quin numero va davant o darrera de….

 

Aquestes només son algunes idees de com treballar els números i el comptatge.

– Per treballar el reconeixement del número (grafia) i la quantitat corresponent (associació). 

 -Per treballar la destresa motriu i els colors. (reconeixement i concordança)

 

-Activitats per treballar els colors i les formes geomètriques.

 

-Per treballar i reforçar  les grafies dels nombres, ja treballades a classe, vos envií  aquest quadernet  de mates que ja us vaig envia pel wshap de pares:

 



ACTIVITAT D´ORIENTACIÓ ESPACIAL I COLORS.

-Si no teniu bastonets higiènics per les orelles també ho podeu fer amb escuradents(palillos)

– Més idees per treballar els nombres, les quantitats, els colors i la disposició en l’espai

-Per treballar els nombres i les quantitats.

 

UNA ACTIVITAT MOLT SENZILLA I PRÀCTICA, QUE ESTIMULA L’ATENCIÓ DELS NINS.

Es tracta de cercar els elements que indica cada dibuix i comptar quants n’hi ha

 HEM DE MIRAR BÉ I TROBAR ELS ELEMENTS.

 

LECTO-ESCRIPTURA

-Confegim el propi nom, el dels companys, els noms de la família…

 A cada tros hi escriurem una lletra fins tenir tot l’abecedari. Es poden repetir lletres, doncs potser ho necessitarem per crear noms o paraules amb lletres repetides. Per exemple: Maria, que conté dues “A”.

 Componemos el propio nombre, el de los/las compañeros y compañeras, los nombres de los miembros de la familia

Cogemos los rollos de papel de wc y los cortamos en 3. En cada trozo escribimos una letra hasta tener todo el abecedario. Se pueden repetir letras, pues a lo mejor las necesitamos para crear nombres o palabras con letras repetidas. Por ejemplo: María, que contiene dos “A”.

En esta actividad os pueden ayudar los peques a escribir las letras en los rollos cortados.

-Confegim paraules a través de les síl·labes.

Agafem els rulls de paper de wc i els tallem en 2. A cada tros hi escriurem síl·labes. Els infants hauran de construir paraules ajuntant síl·labes, i perquè no, jugar a construir paraules noves.

Componemos palabras a través de las silabas.

Cogemos los rollos de papel de wc y los cortamos en 2. En cada trozo escribimos sílabas. Los niños y las niñas tienen que construir palabras juntando sílabas, y por qué no, jugar a construir palabras nuevas.

 

Estem treballant la motricitat fina, doncs l’infant ha de ficar el tros de rull dins un rull de paper de cuina o alumini. Jo recomano el de paper d’alumini perquè és més prim i no costa tan de ficar com en un rull de paper de cuina.

Además, estamos trabajando la motricidad fina, pues el niño o la niña tiene que meter el rollo dentro de un rollo de papel de cocina o aluminio.  Yo recomiendo el de papel de aluminio porque es más delgado y no cuesta tanto meter como en un rollo de papel de cocina.

-MÒBIL DE NOMS

-Per no oblidar als companys i companyes de l’escola, vos ànim a fer un mòbil, cada petit pot elegir com i amb què escriure els noms dels seus companys. El poden penjar a la seva habitació.

Para no olvidar a sus compañeros/as del cole, os animo a hacer un móvil, cada niño/a puede elegir como i con qué escribir los nombres de sus compañeros y si quieren lo pueden colgar en su habitación.

-TROBEM LES LLETRES:

A un recipient ple de farina, sal, arena,etc, amagarem lletres (si no teniu les podeu fer amb cartró) Els hi donarem una fulla amb les lletres de l’abecedari i quan les trobin amb els seus pinzells o forquetes, han de dir quina és, una paraula que comenci per aquesta vocal, escriure, etc..

ENCUENTRO LAS LETRAS:

En una bandeja/recipiente llena de arena/sal/harina, esconderemos las letras ( si no tenéis letras las podéis crear junto con los niños/as de cartón). Les daremos una hoja con las letras del abecedario y cuando las encuentren con sus pinceles o tenedores,  tienen que decir que vocal es, una palabra que empiece por esta vocal empiece poe esa vocal, etc…

-PER QUINA LLETRA COMENÇA?

Col·loquem al terra lletres escrites en folis. Els nins estaran caminant, ballant, saltant al voltant d’elles. Direm una paraula en veu alta i han de trobar la lletra per la que comença aquesta paraula/nom del company de classe i posar-se damunt. Després la poden escriure a un full.

¿POR QUÉ LETRA EMPIEZA?

Colocaremos en el suelo letras escritas en folios. Los peques estarán andando/saltando/bailando alrededor de ellas. Diremos una palabra en voz alta y tienen que encontrar la letra por la que empieza la palabra y ponerse encima. Después la pueden escribir en un folio.

-JOC PER CERCAR LA PARAULA AMAGADA

 Ajudar-vos amb l’abecedari de la llengua de signes cerca’m el gest i grafia.

Ayudaros con el abecedario de la llengua de signos identificando  el gesto y la grafia

 

 

JOC D’ATENCIÓ:

“SIMÓN DICE…”

https://youtu.be/29SVbCy7g2A

 

 

Conte

“ADIVINA CUÁNTO TE QUIERO”

https://youtu.be/5q9gLH6u9f4

 

 

 

Yoga para niños:

https://youtu.be/7fHpf4A9P1I

https://youtu.be/t8748OWc1nQ

https://youtu.be/LOYxOzMUgAY

Un poc de ball

https://youtu.be/ymigWt5TOV8

https://youtu.be/FP0wgVhUC9w

https://youtu.be/wheGAwTdrak

Joc de Targetes anti-avorriment

https://drive.google.com/file/d/1KBI5th6rkhEwv8_U3g3l-vXNlRaA_usG/view?usp=drivesdk

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>